Британското външно министерство е поискало от ООН да смени в

...
Британското външно министерство е поискало от ООН да смени в
Коментари Харесай

Поискаха от ООН да заменят термина "бременни жени" с "бременни хора" заради транссексуалните

Британското външно министерство е поискало от Организация на обединените нации да смени в документите на организацията термина "бременни дами " с "бременни хора ", с цел да се включват и транссексуалните, написа в. "Сънди таймс ", базирайки се на източник от Форин офис, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

"Решително поддържаме правото на живот на бременните дами и желаеме Комитетът по правата на индивида на Организация на обединените нации да не лишава от това право бременните транссексуални ", споделя прессекретарят на ведомството, представен от вестника.

Британското външно министерство предлага да се внесе изменение в Международния пакт за цивилен и политически права на Организация на обединените нации, с цел да може в категорията на бременните да бъдат включени и транссексуалните. Според "Таймс " във Англия има регистрирани единствено два случая на забременели транссексуални до момента.

Според вестника английското държавно управление разисква и опцията човек да може независимо да трансформира пола си в персоналните си документи без здравно удостоверение.

През август т.г. жителите на Канада получиха опцията да записват в паспортите си "неутрален " пол, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР