Британското разузнаване смята, че големият брой загинали руски войници в

...
Британското разузнаване смята, че големият брой загинали руски войници в
Коментари Харесай

Британските служби: „Непрофесионални методи“ на руската армия


Британското разузнаване счита, че огромният брой починали съветски бойци в Макеевка се дължи на " непрофесионални способи за депозиране " на боеприпаси, с които Русия рискува живота им. Други наблюдаващи упрекват Москва в неистини.

Британските секрети служби считат, че несигурното депозиране на боеприпаси основава огромни опасности за съветските войски в. Лондон се базира на украинската в района на Донецк, където съгласно съветските данни са били убити 89 военнослужещи в новогодишната нощ.

 
Редакцията предлага
Според украински източници броят на жертвите е доста по-висок. От Украйна приказват за 400 починали и 300 ранени. Британците считат, че е реалистично наоколо до постройките, в които са били настанени съветските бойци, да е имало склад за боеприпаси, заради което след обстрелването му са се чували спомагателни детонации.

" Непрофесионални способи "

Още преди началото на войната в Украйна се носела неприятната популярност на съветската войска, че не обезопасява добре складовете си за боеприпаси, настояват от Лондон. Случаят в Макеевка показвал и това, че „ сходни непрофесионални способи за депозиране “ могат да доведат до огромен брой човешки жертви.

Британското министерство на защитата от началото на войната в Украйна разгласява ежедневни известия за развоя на военните дейности, като се базира на тайните си служби. Москва пък упреква Лондон, че води дезинформационна акция против Русия.

От Москва изясняват огромния брой починали в Макеевка с разнообразни други фактори, като се пробват да трансферират виновността за това даже на самите починали бойци. Според една от формалните версии бойците били организирали шумно пиянско празненство във връзка посрещането на новата година, вследствие на което се трансформирали в лесна цел и попаднали под ракетен обстрел.

Страхлива неистина, с която се прикрива виновността на Путин

Наблюдателят на Дъждовни води Иван Преображенский разяснява това като " страхлива неистина, с която се прикрива виновността на Путин ". Според него военнослужещите в Макеевка не са имали шансове да оцелеят. Първо тъй като командването е настанило в общо здание и то единствено на няколко километра от огневата линия на фронта – т.е. в обсега на украинската артилерия, и второ – тъй като е складирало там въоръжения и боеприпаси.

Развалините на съветските казарми край Макеевка

Украинският президент в същото време прикани Запада да укрепи украинската защита. „ Украйна се приготвя за идната мобилизационна вълна на терористичната страна Русия и би трябвало да е добре предпазена “, сподели той във видеопослание от Киев. „ Русия ще активизира нови резервисти, които изпраща на гибел, по тази причина Украйна би трябвало да активизира цивилизования свят “, сподели Зеленски.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
" По-добре в наказателна колония в сравнение с война "
 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР