Британското правителството е готово да обяви забрана за реклама на

...
Британското правителството е готово да обяви забрана за реклама на
Коментари Харесай

Великобритания забранява рекламата на вредни храни

Британското държавното управление е готово да разгласи възбрана за реклама на нездравословна храна онлайн и преди 21:00 часа по малкия екран от 2023 година, оповестява Guardian, представен от БГНЕС.

Идеята съответствува с обещанието на Борис Джонсън за справяне с възходящата рецесия на затлъстяването във Англия. Новите ограничения, които ще бъдат едни от най-тежките маркетингови ограничавания в света, ще повлияят мощно върху харчените за реклами годишно от разнообразни марки над 600 милиона английски лири.

Забраната за рекламиране преди 21 часа по малкия екран на артикули, за които се счита, че са с високо наличие на мазнини, сол и захар (HFSS), може да докара до съществено стесняване в бюджета на малките екрани като ITV, Channel 4, Channel 5 и Sky, които годишно печелят от такива реклами над 200 милиона английски лири.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Полша вкарва нов налог върху алкохола и захарта, като част...

Забраната за онлайн реклами би засегнала всички платени форми на цифров маркетинг, от реклами във Фейсбук до резултати от платено търсене в Гугъл, промоции на текстови известия и платена интензивност в уеб сайтове като Instagram и Twitter. Смята се, че повече от 400 милиона английски лири се изразходват за реклама на хранителни артикули онлайн във Англия годишно.

Строгите правила, които се чака да бъдат оповестени в четвъртък, следват смяната във визията на Джонсън по отношение на персоналните здравни решения след хоспитализацията му с ковид предходната година. Казват, че министър председателят упреква личните си здравословни проблеми, че съдействали за болестта му. Хората с наднормено тегло са изложени на по-голям риск от тежко заболяване или гибел от COVID-19.

Изследванията са открили, че всяко трето дете, напускащо началното учебно заведение, е с наднормено тегло или затлъстяване, както и съвсем две трети от възрастните в Англия. Миналата година държавната консултация по оферти за използване на възбрана пресметна, че деца под 16 години са били изложени на 15 милиарда реклами за нездравословни храни онлайн през 2019 година, в съпоставяне със 700 милиона две години по-рано.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР