Британското правителство смята да предостави на тайните служби големи пълномощия

...
Британското правителство смята да предостави на тайните служби големи пълномощия
Коментари Харесай

Лондон ще предостави на тайните служби големи пълномощия в борбата с шпионажа

Британското държавно управление счита да даде на тайните служби огромни компетенции в битката с шпионажа в ново законодателство, което счита да утвърди след оповестения през днешния ден отчет на парламентарната комисия за активността на разузнаванията и службите за сигурност. Това оповестява през днешния ден в. "Таймс ", представен от ТАСС.

По данни на вестника държавното управление стартира новото законодателство против шпионажа, с цел да направи Англия "държава, по-трудна за дейности на съперника ". Може да бъде основан примерно формален "регистър на задграничните сътрудници ", каквито има в Съединени американски щати и Австралия. Който не съблюдава условията, ще може да бъде хвърлен в пандиза или депортиран.

Според отчета на комисията английското държавно управление признава, че днешното законодателство против шпионажа е "прекалено едва " и "напълно остаряло ". Резултатите от състоялите се през 2017 година съвещания с оглед законът за държавната загадка да бъде заменен с нов закон за шпионажа към момента не са обнародвани. Остарял е съгласно комисията и законът от 1990 година за непозволено потребление на компютри.

Англия забрани присъединяване на Huawei в 5G мрежата на страната

Като обособен проблем се показва неналичието на ограничавания за активността на задгранични сътрудници в английското законодателство. Според комисията приемането на английски акт, подобен на настоящия в Съединени американски щати от 1938 година закон за вписване на задгранични сътрудници, "би било скъпо подпомагане в битката против съветското въздействие в Обединеното кралство ".

В отчета се цитира мнението на шефа на английската организация за битка с престъпността, съгласно който новият юридически механизъм, ориентиран против благосъстоянията с непостоянен генезис, не е задоволително ефикасен. По думите му живеещите в кралството "представители на съветския хайлайф " постоянно съумяват да потвърдят пред английските съдилища, че благосъстоянията им са насъбрани законно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР