Британското правителство ще позволи на Челси да продава отново билети

...
Британското правителство ще позволи на Челси да продава отново билети
Коментари Харесай

Позволиха на Челси да продава билети

Британското държавно управление ще разреши на Челси да продава още веднъж билети за мачовете си след облекчение на част от глобите, наложени на клуба.
„ Сините “ ще може да продават билети за гостуванията си, за дуелите във ФА Къп и срещи с присъединяване на женския тим.

Актуализираният лиценз на държавното управление гласи, че Челси би трябвало да трансферира приходите от продажбата на билети на „ позволена трета страна “, която може да включва благотворителни организации.

Това значи, че лондончани ще може да продават билети за домакинския си мач от четвъртфиналите на Шампионската лига против Реал Мадрид на 6 април и в полуфинала за ФА Къп против Кристъл Палас на стадион „ Уембли “ на 16 април.

Правителството съобщи, че е направено изключение и за Суперлигата за дами, защото „ има риск от празни трибуни за тези мачове “. Челси се изправя против Арсенал като посетител в полуфиналите за Купата на Англия за дами на 17 април.

Както е известно, на Челси беше изцяло неразрешено да продава билети, откакто Роман Абрамович беше глобен предишния месец поради връзките си с съветския президент Владимир Путин.

На клуба в югозападен Лондон беше позволено да продължи да работи, само че със строги ограничавания за комерсиалните предприятия. Правителството на Обединеното кралство към този момент позволи продажбата на билети за всички мачове като се изключи домакинските такива от Висшата лига.

Привържениците на гостуващите отбори на „ Стамфорд Бридж “ също могат да купуват билети за мачове от Висшата лига, като приходите отиват за лигата, а не за Челси.

„ Бих желал да благодаря на почитателите за тяхното самообладание, до момента в който се ангажирахме с футболните управляващи, с цел да създадем това допустимо. Откакто Роман Абрамович беше прибавен към листата на глобените от Обединеното кралство поради връзките му с Владимир Путин, ние работихме интензивно, с цел да подсигуряваме, че клубът може да продължи да играе футбол, като в същото време подсигуряваме, че глобите ще не престават да се ползват “, съобщи спортният министър на Англия Найджъл Хъдълстоун.

Шест групи вложители към този момент обществено обявиха, че са отправили предложения за Челси, като се чака окончателният лист да бъде направен тази седмица. Американската капиталова компания „ Raine Group “ е натоварена със задачата да продаде Челси.

Очаква се държавното управление да издаде още един нов лиценз, който да разреши на клуба да бъде продаден на желания участник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР