Британското правителство разглежда възможността за осигуряване на полицейска защита за

...
Британското правителство разглежда възможността за осигуряване на полицейска защита за
Коментари Харесай

Обсъжда се полицейска защита за британските депутати след убийството на колегата им Еймс

Британското държавно управление преглежда опцията за обезпечаване на полицейска отбрана за депутатите след терористичното нахлуване над депутата Дейвид Еймс, съобщи в неделя вътрешната министърка Прити Пател, представена от Франс прес.

Тя изясни, че серия от ограничения са задействани още след самото ликвидиране на депутата в петък. Сред обсъжданите варианти е и обезпечаване на полицейска отбрана за депутатите в техните изборни окръзи.

69-годишният Еймс, народен представител реакционер, който бе от 38 години в Народното събрание, бе погубен с нож в методистка черква в Лий от Сий по време на среща с гласоподаватели, на към 60 километра източно от Лондон. За убийството бе задържан 25-годишен мъж, а следствието бе поверено на дирекцията за битка с тероризма. Смята се, че претекстовете на нападателя може да са свързани с ислямисткия екстремизъм.

Задържаният бе разпознат като английски жител от сомалийски генезис на име Али Харби Али. От няколко години той е бил ориентиран към програмата Превент, предопределена за хора, за които има риск от радикализация. Али Харби Али обаче не се посочил доста старателен в хода на програмата. А за организацията по национална сигурност не бил категоризиран като обект, представляващ интерес. Сега програмата Превент е обект на самостоятелен обзор за нейното възстановяване.

Същевременно бащата на нападателя Харби Али Кулане се оказа някогашен консултант на сомалийския министър председател. Той показа, че е доста травмиран и че не е очаквал сходно нещо да се случи със сина му, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР