Британското правителство претърпя ново поражение по законопроекта за напускане на

...
Британското правителство претърпя ново поражение по законопроекта за напускане на
Коментари Харесай

Ново тежко поражение за Мей по въпроса за Брексит

Британското държавно управление претърпя ново проваляне по законопроекта за овакантяване на Европейския съюз в Камарата на лордовете - горната камара на английския парламент, този път по въпроса за човешките права, заяви БНР. Със 316 гласа „ за “ против 245 „ срещу “ беше утвърдено предложение за опазване на Хартата на Евросъюза за главните човешки права след Брексит.

Въпреки че министрите твърдяха, че оставането на Англия в Хартата ще бъде „ конституционно закононарушение “, болшинството от лордовете поддържаха поправката, която в този момент ще бъде върната в Камарата на общините, където депутатите могат да я отхвърлят.

Хартата, която е настрана от Европейската спогодба за човешките права, формулира редица цивилен, политически и обществени права за жителите от Европейски Съюз.

Лорд Кийн, който е член на кабинета, обаче посочи, че Хартата може да бъде в действие при директното използване на законите на Европейски Съюз, а след Брексит Англия няма да бъде член и няма директно да ползва тези закони. Това не омаловажава успеха на съперниците на твърдия Брексит.

Вече трета корекция в законопроекта бе гласувана в Камарата на лордовете. В четвъртък депутатите в Камарата на общините ще гласоподава по утвърдената предходната седмица в горната камара на Народното събрание корекция за оставане в митническия съюз. Представител на опозиционната Лейбърстка партия съобщи след вота, че това е следващ сигнал за министрите, че би трябвало да премислят метода си към Брексит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР