Британското министерство на отбраната заяви в днешния си разузнавателен доклад,

...
Британското министерство на отбраната заяви в днешния си разузнавателен доклад,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия използва свръхзвукови самолети в атаките срещу Украйна

Британското министерство на защитата съобщи в днешния си разследващ отчет, че съветската войска съвсем несъмнено е употребила Су-57 FELON в офанзивата си против Украйна от юни 2022 година насам, съобщи БНР.

FELON е най-модерният свръхзвуков военен аероплан от пето потомство на Русия, употребяващ стелт технологии и съвременна авионика.

Според отчета, задачите са изпълнявани най-вече от съветска територия, като самолетите са " изстрелвали ракети въздух-земя или въздух-въздух с огромен обхват в Украйна ".

Налични изображения в мрежата демонстрират пет FELON, ситуирани във въздушната база Ахтубинск, която е хазаин на 929-ия център за летателни тествания. Това е единствената известна база на FELON.
Британското разузнаване разяснява, че Москва " отдава приоритет на избягването на увреждане на репутацията, понижени вероятности за експорт и компрометиране на сензитивна технология, които биха пристигнали от всяка една загуба на " Su-57 FELON " над Украйна.
Това е симптоматично за продължаващия несклонен към риск метод на Русия при потреблението на военновъздушните й сили във войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР