Британското министерство на отбраната разпространи разузнавателна информация за руската военна

...
Британското министерство на отбраната разпространи разузнавателна информация за руската военна
Коментари Харесай

Москва беше принудена да признае за руските трупове

Британското министерство на защитата популяризира разследваща информация за съветската военна инвазия в Украйна, която навлезе в своя пети ден. От Лондон показаха, че Москва към този момент не е можела да крие големия брой жертви, дадени във войната.

Дни наред Русия отхвърляше да признае, че съветски бойци са убити на украинската земя. Според украинските сили единствено за четири дни над 5000 съветски нашественици са били убити в Украйна. Британското военно министерство уточни, че макар продължителните опити на Москва да скрие от популацията си елементи за военната атака, съветската войска за първи път е била принудена да признае своите жертви.

По-голямата част от сухопътните сили на Путин остават на повече от 30 км северно от Киев, настъплението им беше забавено от украинските сили, защитаващи летище Гостомел, основна цел на руснаците още от първия ден на въоръжената експанзия, се споделя в известието на английските служби. Тежките боеве не престават към Чернигов и Харков, само че и двата града остават под украински надзор. Логистичните провали и твърдата украинска опозиция не престават да осуетяват настъплението на Русия.

Украинците от френския Чуждестранен легион ще могат да заминат за Украйна в цялостно бойно снаряжение. Това заяви в това време в Телеграм Центърът за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи Укринформ. Френското военно формирование, включващо висококвалифицирани пехотинци, пуска украинците, искащи да бранят родината си, като им оставя цялостната екипировка. Украинският президент Володимир Зеленски осведоми по-рано, че в страната се основава Интернационален легион за териториална защита. Извънщатният консултант към офиса му Олексий Арестович съобщи, че в легиона, основан за битка с окупационните войски на Русия, се записват доста чужденци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР