Британското министерство на отбраната посвети сутрешния доклад за ситуацията в

...
Британското министерство на отбраната посвети сутрешния доклад за ситуацията в
Коментари Харесай

Великобритания: Русия завършва подготовката за референдум в Донецк

Британското министерство на защитата посвети утринния отчет за обстановката в Украйна на проектите на Кремъл да организира референдум за присъединението на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) към Русия, оповестява Руската работа на Би Би Си.

На 11 август съветски медии оповестиха, че ръководителят на така наречен ДНР Денис Пушилин е декларирал, че датата на референдума за присъединение към Русия ще бъде оповестена след нейното " цялостно освобождение ", напомня английското министерство на защитата. По-рано проверяващи публицисти разгласиха доказателства, че подобен референдум се възнамерява в самопровъзгласилата се ДНР, резултатите от който би трябвало да обезпечат най-малко 70% от гласовете за присъединение към Русия, означават от английското военно ведомство. Фактът, че такива проекти съществуват, беше обявен през юли с позоваване на документи, получени от украинското разузнаване от Радио " Свобода ", цитира news.bg.

Вероятно Москва е постигнала забележителен прогрес в планирането на референдума, макар че към момента не е ясно дали е взето дефинитивно решение за провеждането му, отбелязва Министерството на защитата на Обединеното кралство. Кремъл евентуално ще одобри неуспеха на съветската войска да окупира изцяло Донецка област като неуспех в постигането на своите максималистични цели в Украйна, съгласно английското военно разузнаване. Засега забележителна част от територията на Донецка област към момента е под контрола на Украйна.

Припомняме, че представители на украинските управляващи обявиха, че съветската войска не може да напредне от региона на границата сред Донецка и Луганска области. След завладяването на Лисичанск и Северодонецк съветските военни се пробваха да продължат настъплението към градовете Бахмут и Северск, само че към този момент не съумяват да реализират обилни триумфи в това направление, обобщава Руската работа на Би Би Си.

Ръководителят на регионалната администрация на Луганска област Сергей Гайдай написа в канала си в " Телеграм ", че " след относително бързото завладяване на Лисичанск врагът не може да преодолее разстояние, по-малко от региона на този град ". " Да, изгарят земята наоколо, само че всеки идващ километър се завладява след обилни загуби ", споделя Гайдай.

В своя всекидневен отчет Института за проучване на войната (ISW) разяснява, че съветските окупационни управляващи не престават напъните си да засилят контрола върху окупираните територии посредством ограничения за рублизация и събиране на цивилен данни, с цел да дефинират условия за референдуми за анексиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР