Британският външен министър Джереми Хънт разкритикува представата на президента на

...
Британският външен министър Джереми Хънт разкритикува представата на президента на
Коментари Харесай

Лондон: Тръмп вижда света в черно и бяло

Британският външен министър Джереми Хънт разкритикува визията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за света, откакто президентът разгласи, че изтегля американските сили от Сирия, осведоми Агенция Франс Прес.

Хънт акцентира пред радио Би Би Си, че това, което се случва в света, е гледано от Тръмп единствено в черно и бяло.

" Постигнахме огромен прогрес във войната против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), само че към момента не е завършила, макар че те изгубиха съвсем цялата си територия, която направляваха, те към момента държат територия и към момента има действителен риск ", предизвести министърът.

" Трябва да продължим да бъдем бдителни ", добави Хънт.

През предходната седмица Тръмп разгласи, че изтегля 2000 американски бойци от Сирия. Той акцентира, че Съединени американски щати повече не могат да заемат ролята на международния " служител на реда ".
Запитан какво ще се случи, в случай че американските сили бъдат изтеглени и от Афганистан, Хънт отговори: " Ние ще продължим да вършим всичко належащо, с цел да сме сигурни, че улиците във Англия са безвредни. Това е проблем със сигурността за Англия, както и за Афганистан ".

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че е " контрапродуктивен " отводът на западните страни да вземат участие във възобновяване на Сирия и връщането на бежанците, осведоми ТАСС. Той разясни, че Москва оказва помощ на сирийското държавно управление да " сътвори естествени условия за живот " за завръщащите се сирийци. Лавров прикани Запада да сътрудничи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР