Британският външен министър Джереми Хънт направи официално предупреждение за опасностите

...
Британският външен министър Джереми Хънт направи официално предупреждение за опасностите
Коментари Харесай

Великобритания предупреди за нов сериозен конфликт в Персийския залив

Британският външен министър Джереми Хънт направи публично предизвестие за заплахите от спора, избухнал " инцидентно " в Персийския залив, предвид на покачилото се напрежение сред Съединените щати и Иран.
Саудитска Арабия заяви по-рано, че два от петролните ѝ танкери са развалени в " саботажни офанзиви " в Персийския залив, като безконечният ѝ противник Иран прикани за следствие и предупрежди за " авантюризъм " от страна на задгранични играчи за нарушение на морската сигурност.
Регионът към този момент е на ръба на спора поради конфликта сред Вашингтон и Техеран по отношение на нуклеарната договорка с Иран и Хънт съобщи, че ще показа терзанията на Англия с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Брюксел през днешния ден.
" Много сме обезпокоени за риска от спор, поради случили се по случайност събития, които биха довели до ескалация, нежелана от двете страни ", сподели Хънт, пристигайки на среща на външните министри от Европейски Съюз.
" Мисля, че това, от което се нуждаем, е интервал на мира, с цел да се уверим, че всеки схваща какво мисли другата страна и най-много би трябвало да бъдем сигурни, че няма да върнем Иран от пътя на денуклеаризацията. Защото в случай че Иран стане нуклеарна мощ е евентуално и неговите съседи да пожелаят да станат нуклеарни сили. Това към този момент е най-нестабилният район в света и ще бъде голяма стъпка в неправилна посока ", добави Хънт
ОАЕ обявиха в неделя, че четири търговски плавателни съда от разнообразни националности са били обект на саботажи в емирата Фуджайра. Саудитският министър на енергетиката Халид ал-Фалих пък сподели, че два саудитски танкера са претърпели " обилни вреди ", само че няма жертви или разлив на нефт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР