Британският в. "Индипендънт" публикува унищожителна критика срещу британския премиер Борис

...
Британският в. "Индипендънт" публикува унищожителна критика срещу британския премиер Борис
Коментари Харесай

Британски вестник: Борис Джонсън може да падне до Коледа

Британският в. "Индипендънт " разгласява унищожителна рецензия против английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и дейностите му, откогато пое управлението на страна при започване на тази година. Авторът на публикацията - политическият коментатор Шон О'Грейди, още в заглавието отсъжда, че Джонсън поначало не е бил кадърен да се оправи със задачата да управлява страната и прави прогнозата, че той ще бъде изваден от "Даунинг стрийт " до Коледа.

"Да си на върха на пирамидата значи да отправяш правилните послания, да вземаш верните решения, а Джонсън се проваля на всяка крачка. Несъмнено е, че може да е получил и някои неприятни препоръки, само че самият той е прекомерно нехаен, блажен и демонстриращ принуда да се заеме с проблемите, даже когато беше добре. Той остави един прекомерно безреден вакуум във властта, когато съществено се разболя. Сбърка с въвеждането на карантинните ограничения, с тестуването за ковид, за респираторите, домовете за остарели хора и защитните средствата за персонална сигурност. Така предизвикателно наруши съглашението за самостоятелността на обособените съставни елементи на Англия, когато изложи своята тактика за излизане от карантината, че отслаби съюза с Шотландия и Северна Ирландия ", уточни създателят.

Призив на Борис Джонсън за връщане на работа провокира комплициране

"Стана ясно, че съглашението за свободна търговия с Европейския съюз няма да се случи, няма да има такова и със Съединени американски щати, което да отбрани английските фермери. Всичките му лъжливи обещания и прибързани завои на 180 градуса могат единствено да покажат, че сме изобретили метод да възложим на един смешник с прочувствената зряла възраст на прохождащо дете да се занимава с най-тежката пандемия от 100 години ", счита О'Грейди.

Според него Джонсън постепенно, само че несъмнено губи поддръжка в своята партия, както и измежду нормалните си медийни съдружници. Отново се появяват и старите подозрения по отношение на неговия темперамент и способността му за верни преценки. Стратегията му за излаз от карантината е преждевременна и безредна, а в това време и прекомерно мудна за естествените му съдружници измежду десницата.

"По-важно от другото обаче, е че хората стартират да осъзнават човешката цена на неуспехите на Джонсън. Той просто ни съобщи и това не може да му бъде простено, акцентира създателят, съгласно който не след дълго Джонсън ще стане политическо задължение и за своята партия, и то такова, от което тя ще би трябвало да се срами. Точно в този миг промяната му обаче не е допустима, тъй като сме във водовъртежа на изключителна обстановка ", признава коментаторът.

Според О'Грейди дългата лятна пауза тази година ще бъде политически по-нажежена от преди, само че без заседаващ парламент опциите за политически заприказва от отдалеченост ще бъдат лимитирани и времето за смяна още няма да е уместно.

"Дойде ли есента обаче, рецесията в стопанската система най-вероятно ще продължи да се задълбочава, икономическото безучастие ще стане отвратително, а броят на умрелите от ковид бе стане немислимо висок - с действителни изгледи за втора вълна на болестта, която да сложи Националната здравна система в безсилно положение - тъй като карантината е смекчена прекомерно прибързано. Всичко това ще сътвори съвършени условия, при което може да се окаже допустимо да бъде свален настоящ министър председател с огромно парламентарно болшинство. А нещата ще се изяснят напълно към края на годината, тогава ще узрее и гневът на обществото. Доверието и вярата, които мнозина вложиха в Джонсън, ще вземат противоположен ход и възприятието за изменничество ще стане още по-болезнено ", предвижда създателят.

"Кога ще свърши тази полуда? Мисля, че ще към Коледа ", акцентира той. Не мога да кажа по какъв начин и по какъв метод Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще напусне поста си, само че за всички ще стане ясно, че натискът върху него е мощен. Всеки от така наречен "излишни " смъртни случаи, които биха могли да бъдат избегнати, е драматичен, мощен и належащ мотив за неговото отдръпване. А ще има още хиляди умряли. Ще стигнат ли те 100 000? Най-черният връх в Европа? Това в действителност е допустимо, отбелязва в умозаключение коментаторът на "Индипендънт ".

Докато английският министър председател се възвръща от ковид, държавното управление е подложено на критики
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР