Британският технологичен стартъп Revolut стъпи и в България. Компанията предоставя

...
Британският технологичен стартъп Revolut стъпи и в България. Компанията предоставя
Коментари Харесай

Revolut вече официално е в България и се цели в 100 000 потребители през 2019-а

Британският софтуерен стартъп Revolut стъпи и в България. Компанията дава цифрова опция на банките. Revolut предлага редица банкови услуги, като предплатена дебитна карта, обмяна на валута и парични прехвърляния, като за множеството от тях няма такси (до избран лимит), а валутните обмени се правят при надалеч по-изгоден курс.

В България компанията има съвсем 30 000 консуматори, като всеки ден те се усилват с по 100. Целта на компанията е да доближи 100 000 консуматори у нас до края на годината, разгласи пред Money.bg Едуард Цветанов, ПР управител на Revolut за страната.

" България е атрактивен пазар за нас, защото се трансформира в районен финтех център, само че все пак клиентите на локални банки не престават да заплащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които лишават излишно време. Присъствието ни в България ще запълни изчезналото сред актуалните потребности на клиента и решенията, които финтех секторът предлага, " сподели Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut.

Клиентите в България към този момент могат да употребяват Revolut и на български език, като в същото време могат и да откриват сметки в лв.. През идващите няколко месеца компанията ще показа спомагателни услуги, в това число и платформа за търговия с акции без комисионна.

Revolut получи утвърждение на заявката си за европейски банков лиценз през декември 2018 година и от този момент се концентрира върху укрепването на позициите си на континента, като паралелно с това показва нападателно разширение из целия свят.

" Докато обичайните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние отстраняваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско преживяване в приложението, с цел да дадем пълностоен надзор върху персоналните финанси. С Revolut получаваш незабавни известия за заплащанията си, разнообразни принадлежности за бюджетиране, с които пестиш пари, както и най-съвременни ограничения за сигурност, които ти разрешават да блокираш и отблокираш картата си когато и да е, на всички места по света, без да се постанова да чакаш на опашка в банката или да губиш време в ненужна документи, " добави Сторонски.

Revolut разрешава на клиентите си да харчат без такси в чужбина в 150 валути, да държат и обменят 29 валути, както и да вършат безвъзмездни локални и интернационалните парични преводи, което доста ще облекчи финансовия живот на тези с родственици в чужбина. Друга функционалност на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило напъните си с редица водещи тържища, с цел да предложи допустимо най-хубавите цени.

Revolut е основан като цифрова опция на огромните банки през юли 2015 година от някогашните капиталови банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът притегля клиенти, като им разрешава да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 4,5 милиона клиенти в Европа със своите благоприятни условия за следене на разноските, принадлежности за бюджетиране, спестявания и продан на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрал почти 340 млн. $ вложения от известни компании за рисков капитал, в това число Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех сега отваря над 12 000 нови настоящи сметки всеки ден и обработва размер от над 5,5 милиарда $ всеки месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР