Британският театрален, танцов и филмов композитор Джулс Максуел раздава автографи

...
Британският театрален, танцов и филмов композитор Джулс Максуел раздава автографи
Коментари Харесай

Джулс Максуел от Dead Can Dance раздава автографи в София

Британският сценичен, танцов и кино композитор Джулс Максуел раздава подписи върху копия от новия си албум „ Cycles ” в събота в София.

През последните години Максуел свири на клавирните принадлежности в турнетата на известната от 80-те години австралийска даркуейв група Dead Can Dance, в която вземат участие звездите Лиса Джерард и Брандън Пери. Легендарното дуо излиза на сцената на НДК в столицата на 14 май, дружно с Максуел и още шестима музиканти.

Британецът ще подписва копията от „ Cycles ” в 13 часа в магазин The Records Center.

„ Cycles “ е изтънчен албум с медитативна инструментална музика. Той е спокоен и приключен по природа, само че е и надълбоко атмосферен и трагичен на моменти. Издаден от основания в Берлин лейбъл „ Ghost Palace “, той идва като лимитирано двойно винилово издание, което включва неговия предходник „ Nocturnes “ като бонус диск. Тайната на музиката на Максуел е, че нейната елементарност разрешава на слушателя да съзерцава по-дълбоко и по този метод да открие свят на елементи и трудност.

Джулс Максуел е мултиинструменталист, композитор и създател на песни. През май 2021 година той издаде приветстван от рецензията албум с Лиса Джерард, озаглавен „ Burn “. Максуел е съавтор на 4 песни за албума „ БууЧииМиш “ на „ Мистерията на българските гласове “ и е основал саундтраци за съвременни танци за Wayne McGregor, Cathy Marston, Vincent Dance Theatre, Bern Ballet, Skanes Dansteater Malmö, Jasmin Vardimon и Candoco Dance Company. През 2019 година дебютната му опера „ Изгубеното нещо “ беше показана в Кралската опера Ковънт Гардън в Лондон. Автор е на студийните албуми Songs From The Cultural Backwater (2018) и Nocturnes (2021). 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР