Британският съд отхвърли иск за спиране на износа на оръжие

...
Британският съд отхвърли иск за спиране на износа на оръжие
Коментари Харесай

Британският съд отхвърли спирането на износа на оръжие за Израел

Британският съд отхвърли иск за прекъсване на износа на оръжие за Израел.

През януари коалиция от групи за правна отбрана изиска от Върховния съд да форсира правосъдния надзор върху решението на държавното управление на Обединеното кралство да продължи да продава военни елементи и оръжия на Израел.

Британските стратегически критерии за лицензиране гласят, че оръжия не би трябвало да се изнасят, когато има явен риск те да бъдат употребявани за нарушение на интернационалното филантропично право.

Ищците в съда, водени от палестинската правозащитна група Ал-Хак и включващи Глобалната мрежа за правни дейности (GLAN), настояват, че държавното управление подценява личните си правила в спора в Газа.

Но съдът се произнесе срещу мярката, обявиха юристите в изказване за Агенция Франс Прес на 20 февруари, като прибавиха, че ще апелират решението.

Пропалестински групи са завели няколко правосъдни каузи, с които се пробват да спрат износа на оръжия за Израел на фона на възходящия брой жертви в линията Газа.

Войната в линията Газа стартира, когато " Хамас " стартира невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври, вследствие на която в Израел починаха към 1160 души, най-вече цивилни, съгласно израелски данни, преброени от Агенция Франс Прес./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР