Британският регулатор по конкуренцията разпореди на собственика на Facebook –

...
Британският регулатор по конкуренцията разпореди на собственика на Facebook –
Коментари Харесай

Великобритания нареди на Meta да се откаже от „сделка за емоциите ни“

Британският регулатор по конкуренцията разпореди на притежателя на Фейсбук – Meta Platforms – да продаде платформата за анимирани изображения Giphy. Ключовата „ договорка за страстите ни “ бе оповестена през май 2020 година, през март 2021 година английският антитръстов орган видя заплаха в нея, а по-рано това лято арбитражен съд удостовери паниките му.

Meta сподели, че ще се съобрази със заповедта на Органа по конкуренцията и пазарите (СМА) и ще разтрогне договорката за 400 млн. $.

Разочаровани сме от решението на CMA, само че го одобряваме като последна инстанция по въпроса “, сподели представител на Meta в изказване. „ Ще работим в тясно съдействие със CMA за продажбата на Giphy. “

Британският регулатор стартира да изследва договорката, откакто видя риск придобиването да докара до понижаване на нововъведенията на рекламния пазар. През ноември СМА блокира договора с претекста, че има късмет Meta да откаже или ограничи достъпа на съперниците до GIF анимациите на Giphy.

Освен това се притесняваше от загубата на евентуален съперник в дисплейната реклама, макар че Giphy не присъстваше в бранша във Англия.

Meta апелира решението, само че трибуналът удостовери пет от шестте учредения през юни.

CMA съобщи, че е разгледал постъпилата нова информация от Meta и Giphy и спомагателни доказателства след обжалването, само че не е трансформирал мнението си.

Тази договорка доста ще понижи конкуренцията на два пазара “, сподели Стюарт Макинтош, ръководител на самостоятелна анкетна група.

„ Това към този момент докара до премахването на евентуален противник на пазара на дисплейни реклами в Обединеното кралство, като в същото време даде опция на Meta да усили в допълнение своята забележителна пазарна мощност в обществените медии. “

Единственият метод това да се реши е посредством продажбата на Giphy “, добави той.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР