Британският производител на луксозни спортни автомобили Астън Мартин изрази желанието

...
Британският производител на луксозни спортни автомобили Астън Мартин изрази желанието
Коментари Харесай

"Астън Mартин" може да се завърне във Формула 1 при намаляване на разходите в спорта

Британският производител на първокласни спортни коли " Астън Мартин " изрази желанието си да се включи интензивно във Формула 1. Компанията изследва опцията дали да стане снабдител на мотори от 2021 година

" В момента разучаваме мотора за 2021 година Ако получим рационални регулации, които да понижат цената му, " Астън " ще се включи в доставката на мотори ", съобщи изпълнителният шеф на английската компания Анди Палмър.

Коментарът му е във връзка със спекулациите към бъдещо партньорство на " Астън Мартин " и " Ред бул " за доставка на мотори. В момента английската компания популяризира логото си върху носа на болида на австрийския тръст, който е основан в Англия.

Съществуват разнообразни версии, като съгласно една от тях британската компания може даже да изкупи програмата на " Ред бул " във Формула 1. Австрийският производител на енергийни питиета влага големи средства, само че след четирите си следващи международни трофеи межди 2011 и 2014 година не може да повтори триумфите си.

Според мнозина специалисти Палмър може да е свързващото звено за вероятно партньорство сред " Астън Мартин " и " Ред бул ". Бившият шеф на " Нисан " беше в основата при договарянията и последвалата договорка през 2011 година сред японския производител и " Ред бул ". Партньорството продължи до края на 2015 година след незадоволителни резултати през сезони 2014 и 2015.

В момента " Ред бул " употребява мотори на " Рено ", като френският производител доставя и двата отбора на концерна - " Ред бул " и " Торо росо ". От идващия сезон така наречен втори отбор ще употребява задвижващите системи на " Хонда ". " Торо росо " се съгласи на този ход, с който действително освободи място " Рено " да дава мотори на " Макларън ". Френският производител не беше податлив да поеме още един клиент при наличните три.

 Логото на
© Associated Press

Логото на " Астън мартин " стои най-отпред на болида на " Ред бул "

Новото управление от " Либърти медия " и Международната автомобилна федерация (ФИА) изследват опцията какви мотори да задвижват болидите от Формула 1 след приключването на настоящето съглашение " Конкорд " през 2020 година Целта е да се понижат разноските и да се разреши по-евтин и по-малко комплициран мотор от сегашните 1.6-литров V6 турбо елементи, което да разреши за навлизането на нови производители в спорта.

За последно " Астън Мартин " се състезава във Формула 1 през 1960 година В момента компанията се ръководи най-вече от кувейтски и италиански вложители, като се надява да навлезе на пазара в Съединени американски щати. Миналия месец " Астън Мартин " регистрира облага за първата половина от годината, което се случи за пръв път от 10 години насам.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР