Британският производител на луксозни автомобили подложи на фейслифт флагмана си

...
Британският производител на луксозни автомобили подложи на фейслифт флагмана си
Коментари Харесай

Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на "Ягуар"

Британският производител на първокласни коли подложи на фейслифт флагмана си XJ. С възобновяване към гамата се прибавя и супер спортната трансформация XJR575. Със своите 575 конски сили мощ и 700 Нм въртящ автомобилът се форсира до 100 км/ч за 4.4 секунди и има оптималната скорост 300 км/ч, което го прави най-бързия сериен седан на " Ягуар ".

В съпоставяне с досегашната най-мощна версия, конските сили са с 25 повече, като моторът е същият V8 с компресор суперчарджър. Отвън моделът се отличава още по цвета, като двата налични - Velocity Blue и Satin Corris Grey са особено създадени за XJR575.
 Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на
© Ягуар

Другите неповторими детайли са задният спойлер, другите странични прагове, по-мощната предна ризница и по-ниски въздухозаборници. 20-цоловите джанти в ослепителен черен цвят с червени спирачни апарати са финалният щрих.

Салонът на XJR575 се отличава със специфични релефни прагове на вратите, гравиран надпис 575 и тапицерия, подплатена на ромбове и в допълнение брандирана с 575.

Като цяло след фейслифта " Ягуар " XJ се отличава с редица актуализации на технологиите, които усилват свързаността с 4G Wi-Fi благоприятни условия и разрешават на пасажерите да останат онлайн в придвижване с общо до осем устройства.
 Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на
© Ягуар

Допълнително централната подпора в този момент съдържа по-голям 10-инчов сензорен екран. Освен че дава на клиентите по-ясен облик, по-големият екран действа като смарт телефон, като разрешава на клиентите да правят жестове с приближение и удължаване с пръсти, когато употребяват сателитна навигация и основават персонализирани начални страници с бърз достъп до обичаните си функционалности.

Моделът е екипиран с най-новите технологии за умна сигурност. Сред тях са тези за засичане на трафик, при излизане на заден ход и доближаване на друго транспортно средство, асистентът за придържане в лентата и сигнализация за отмалялост във лидера.
 Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на
Автономна спешна спирачка със засичане на пешеходци работи при скорост от 5 до 60 км/ч и употребява стерео камера, с цел да отбелязва заплахите, като автоматизирано задейства спирачките, когато регистрира риск от конфликт. Системата за разпознаването на пътните знаци разрешава действието на функционалността Адаптивен ограничител на скоростта, която следи знаците за ограничаване на скоростта, съпоставя ги с навигационните данни и когато пристигна смяна в ограничаването на скоростта, контролира скоростта на автомобила, като автоматизирано форсира или понижава до съответното ограничаване.
 Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на
© Ягуар

Най-скромният мотор за актуализирания " Ягуар XJ " е трилитров дизелов V6 мотор с 300 к.с.. Бензиновият мотор със същия размер и настройка е с 340 коня. Следват две версии на петлитровия V8 - с 510 и 575 конски сили. Всички мотори се комбинират с автоматизирана трансмисия.

" Ягуар " XJ се създава в завода на " Ягуар Ленд Роувър " в Касъл Бромич.
 Фейслифтът на XJ роди най-бързият сериен седан на
© Ягуар
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР