Британският принц Уилям призова иноваторите по света да се кандидатират

...
Британският принц Уилям призова иноваторите по света да се кандидатират
Коментари Харесай

Принц Уилям набира кандидати за награда от 1 млн. лири

Британският принц Уилям прикани иноваторите по света да се кандидатират за неговата премия "Ъртшот " в конкуренция за разкриване на нови способи за справяне с климатичните промени, заяви АП.

Принцът Уилям и неговата благотворителна организация "Роял фаундейшън " сътвориха премията през 2020 година, въодушевена от речта на президента на Съединени американски щати Джон Кенеди от 1962 г, в която той прикани американците да стигнат до Луната до края на десетилетието.

Наградата ще се връчва на петима души всяка година до 2030 г.и е най-престижната по рода си. Всеки от избраниците получава грант от един милион английски лири (1,4 млн. щатски долара), с цел да доразвие и реализира концепциите си.

Тазгодишните награди ще отидат при планове, ориентирани към "повратни " тематики и проблеми, с благоприятни условия за реализиране на обилни изгоди в идващите няколко години, оповестиха от фондацията. Сред тях са персонален превоз, селско стопанство, което възвръща околната среда, здания, които понижават замърсяването и енергийното ползване и начинания, които удължават живота на облеклото, храните и пластмасовите произведения./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР