Британският престолонаследник принц Чарлз положи венец от макове на военния

...
Британският престолонаследник принц Чарлз положи венец от макове на военния
Коментари Харесай

Принц Чарлз зае мястото на кралицата на церемония

Британският престолонаследник принц Чарлз постави венец от макове на военния мемориал Кенотаф в Деня в памет на падналите във войните, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Тази година 91-годишната кралица Елизабет Втора наблюдаваше от непосредствен балкон по какъв начин 68-годишният й наследник води церемонията на мястото, което тя заемаше в продължение на близо шест десетилетия. Редом с кралицата беше 96-годишният й брачен партньор принц Филип.

В 65-годишното си ръководство кралицата не е водила церемонията единствено шест пъти, напомня Агенция Франс Прес. От тях два пъти повода е била бременност, а четири пъти тя е била в чужбина.

Внуците на кралицата - принцовете Уилям и Хари, също участници във войни, сложиха яркочервени венци в подножието на мемориала.

На церемонията участваха и високопоставени английски политици, представители на разнообразни религии и на страни от Общността на нациите, бойци, ветерани и жители. Те се събраха в студения безоблачен есенен ден, с цел да отдадат респект на починалите през Първата международна война и последвалите спорове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР