Британският премиер Тереза Мей заяви днес в интервю за британската

...
Британският премиер Тереза Мей заяви днес в интервю за британската
Коментари Харесай

Тереза Мей: Тръмп ми каза да съдя Европейския съюз заради Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден в изявление за английската социална медия BBC, че американският президент Доналд Тръмп я е посъветвал да съди Европейския съюз вместо да договаря за излизането на Англия от блока, оповестява Българска национална телевизия.

Тръмп сподели в петък на взаимна конференция с Мей, че е дал на английския водач съвет, който тя е оценила като „ прекомерно жесток “.

Тереза Мей, министър председател на Англия: Той ми сподели, че би трябвало да осъждам Европейски Съюз. Не преговаряй, съди ги.
Тръмп завърши в петък работното си посещаване във Англия. При срещата си той и Мей са разискали необятен кръг въпроси, в това число и Брекзит.

Двамата се видяха след изявлението на Тръмп за вестник " Сън " от Брюксел, в което той споделя, че проектът й за Брекзит евентуално ще взриви бъдещо двустранно съглашение за свободна търговия.

Тръмп декларира още, че Борис Джонсън, който в понеделинк подаде оставка поради проекта на Мей, би бил страховит министър председател.

На въпрос за изявлението американският президент съобщи, че не е подлагал на критика Тереза Мей и още веднъж откри подправена вест. Решението за Брекзит е ваше, сподели гостът.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Каквото и да извършите, за нас е ок стига да можем да търгуваме дружно. Само това има значение. Налице е невероятна опция за нашите две страни и ние ще се възползваме от нея изцяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР