Британският премиер Тереза Мей оцеля при гласуването късно в сряда

...
Британският премиер Тереза Мей оцеля при гласуването късно в сряда
Коментари Харесай

Тереза Мей оцеля при вота на недоверие като лидер на британските консерватори


Британският министър председател Тереза Мей оцеля при гласуването късно в сряда на вота на съмнение като водач на нейната Консервативна партия. В поддръжка на Мей гласоподаваха 200 депутати, а срещу 117, съобщи БНР.

След вота последователите на Тереза Мей оповестиха, че това е безапелационна победа, а нейните съперници, че огромният брой дали своят вот срещу е мотив за премиера да се замисли и че ще продължат да се борят за техните убеждения. Макар и да завоюва вота, главният проблем пред Тереза Мей остава, а точно опасността да не бъде утвърдена договорката й за Брекзит в Народното събрание.

Вотът въпреки всичко разрешава на премиера да продължи да работи за приемане на спомагателни гаринции за „ защитния механизъм “ за ирландската граница, който не се харесва от целия политически набор и който, на процедура, бе главната причина да се стигне до вота на съмнение.

Тереза Мей отсрочи всички последни срещи, в това число посещаване в Дъблин за диалози с ирландския министър председател Лео Варадкар, само че през днешния ден тя сигурно ще пътува за Брюксел, където се събират европейските водачи. Победата подсигурява на Тереза Мей най-малко 12 мецеца отпред на Консервативната партия. Преди гласуването Мей разгласи пред депутатите, че няма да управлява Консервативната партия на идващите общи избори, които са планувани за 2022 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР