Британският премиер Тереза Мей назначи снощи Джереми Хънт за министър

...
Британският премиер Тереза Мей назначи снощи Джереми Хънт за министър
Коментари Харесай

Тереза Мей назначи здравния министър Джереми Хънт на мястото на външния Борис Джонсън

Британският министър председател Тереза Мей назначи нощес Джереми Хънт за министър на външните работи на мястото на подалия оставка Борис Джонсън, заяви Българска телеграфна агенция, като се позоваха на известие на нейната канцелария.
 Нова оставка в лицето на Тереза Мей: Борис Джонсън си отива  Доминик Рааб е новият английски министър за Брекзит  ​Британският министър за Брекзит подаде оставка
Досега Хънт бе министър на опазването на здравето. Той е един от правилните хора на премиера, отбелязва Асошиейтед прес.

Дали този ход ще докара до излаз от политическата рецесия във Англия занапред ще се разбере. Само за 24 часа двама основни министри за Брекзит - отрасловият министър и главен договарящ с Европейски Съюз Дейвид Дейвис и на външните работи Борис Джонсън хвърлиха оставки в символ за противоречие с премиера Мей поради проекта за излизане от Европейски Съюз.

Джонсън и Дейвис се афишират за ясна и безапелационна разлъка с Европейски Съюз, така наречен " корав Брекзит ", а Тереза Мей - за " мек Брекзит " и опазване на околните търговски връзки с Евросъюза. Хънт, който на референдума през 2016 година се разгласи за оставане на Англия в Европейски Съюз, поддържа запазването на близки стопански връзки с блока, откакто страната го напусне следващата година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР