Британският премиер Тереза Мей и съпругът ѝ Филип подаряват на

...
Британският премиер Тереза Мей и съпругът ѝ Филип подаряват на
Коментари Харесай

Мей подарява на Тръмп проект на Атлантическата харта, подписана от Чърчил и Рузвелт

Британският министър председател Тереза Мей и брачният партньор ѝ Филип подаряват на американския президент Доналд Тръмп рамкиран план на текста на Атлантическата харта - декларацията, подписана от английския министър председател Уинстън Чърчил и от американския президент Франклин Рузвелт през август 1941 година, съобщи Асошиейтед прес.

Декларацията открива общи цели за света, в това число за по-свободна търговия, за разоръжаване и за правото на самоуправление на всички нации. Подаръкът акцентира специфичните трансатлантически връзки и подчертава върху значимостта на международния ред, който Тръмп неведнъж осмива.

Декларацията е помогнала за слагането на основите на Организация на обединените нации и на Световната комерсиална организация. Подаръкът е копие на персоналния план на документа на Чърчил с бележки и корекции, написани от него персонално с червен молив.

Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп пък получава от Мей и брачна половинка ѝ сервиз за чай, основан от английската дизайнерка Ема Бриджуотър.

Днес Тръмп и Мей ще имат среща в кабинета на Мей на Даунинг стрийт 10. Преди това Тръмп и брачната половинка му Мелания ще видят на Даунинг стрийт 10 публично копие от американската Декларация за самостоятелност. Тръмп ще прегледа и по този начин наречените Военни стаи на Чърчил - наподобяващ на лабиринт бункер, трансфорат в музей.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР