Британският премиер Тереза Мей и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия

...
Британският премиер Тереза Мей и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия
Коментари Харесай

Мей се среща с Корбин за Brexit, пореден министър подаде оставка

Британският министър председател Тереза Мей и водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин ще се срещнат в сряда, в опит да реализират съглашение за договорка за Brexit, която да може да бъде прокарана през Народното събрание, оповестява Reuters, като отбелязва, че това може да докара до разединение в ръководещата Консервативна партия.
Обединеното кралство трябваше да напусне Европейски Съюз предишния петък, само че 3 години откакто британците гласоподаваха на референдумa за Brexit, към момента не е ясно по какъв начин, по кое време и даже дали ще излязат от блока.
След като съглашението за отдръпване от Европейски Съюз бе отхвърлено три пъти от депутатите, а Народното събрание и нейната Консервативна партия безнадеждно се разделиха за метода на излизане от Съюза, Мей съобщи във вторник, че ще беседва с Корбин в опит да преодолее политическата рецесия в Лондон.
Но протягайки ръка към Корбин, който е деец социалист и надалеч не се харесва на Консерваторите, тя рискува да провокира разединение при " Торите ". Когато научи за доближаването с Лейбъристите, един от министрите подаде оставка.
" Сега наподобява, че вие и вашият кабинет сте решили, че договорка, сготвена с болшевик, който в никакъв случай през политическия си живот не е слагал английските ползи преди всичко – е по-добра от Brexit без договорка ", съобщи министърът за Уелс Найджъл Адамс и се отдръпна от поста.
Нейното решение да се обърне към лейбъристите, които желаят Англия да остане в митническия съюз с Европейски Съюз, може да способства за " мек " Brexit, който ще остави Обединеното кралство по-близко стопански до най-големия търговски блок на света.
Министърът за Brexit Стивън Баркли съобщи, че държавното управление ще одобри мек Brexit, в случай че депутатите го одобрят. " Ако бъде реализирано съглашение сред двамата водачи, чакам, че ще има устойчиво болшинство, с което то да бъде утвърдено ", сподели Баркли пред парламентарна комисия.
Във вторник Мей съобщи още, че ще желае още едно малко отсрочване – " колкото се може по-кратко ", след актуалната дата за Brexit – 12 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР