Британският премиер Тереза Мей е под натиска на собствената си

...
Британският премиер Тереза Мей е под натиска на собствената си
Коментари Харесай

Отново започват вътрешните преговори за Brexit, натиск Мей да каже кога ще дава оставка

Британският министър председател Тереза Мей е под натиска на личната си партия да дефинира ясна дата за оставката си, заяви английският вестник The Guardian, представен от БГНЕС. Тя даде обещание, че ще даде оставка преди втората фаза по договарянията за Brexit - т.е. тогава, когато Англия би трябвало да изкове комерсиално съглашение с Европейски Съюз.
Преговорите сред държавните министри и лейбъристите ще се възобновят през днешния ден (23 април) на фона на явно лимитираните упования за пробив, като политическият фокус евентуално ще се насочи към възобновените старания на консерваторите да отстранят Тереза Май от Даунинг стрийт 10.
Лидерът на комисията " 1922 година ", който съставлява консервативните депутати, би трябвало да се срещне със своя ръководител Греъм Брейди, който съгласно известията възнамерява да каже на премиера, че би трябвало да подаде оставка преди края на юни. Един от умерените депутати показа, че е " обикновено и разумно Брейди да предложи на Тереза Мей да напусне поста си ".
Разговорите бяха прекратени преди Великден, а лейбъристите обявиха, че към момента не са чули вероятен компромисен проект по Brexit на държавното управление. Партията към момента знае единствено времето и мястото за днешните диалози, без никакъв знак за дневен ред или нови оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР