Британският премиер Риши Сунак заяви, малко след повишаването на лихвения

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, малко след повишаването на лихвения
Коментари Харесай

Голямата ипотечна катастрофа, която назрява във Великобритания

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, малко след повишението на лихвения % от централната банка, че задачата на държавното управление да понижи на половина инфлацията до 5% до края на годината е станала по-трудна в последно време. Натискът върху управляващите на Англия се усилва от ден на ден, а финансовият министър предизвестява за идна " ипотечна злополука ", оповестява CNBC.

Все повече хора са изправени пред банкрут

Изненадващият ход, ориентиран към понижаване на инфлацията, ще засегне милиони притежатели на жилища на Острова, защото лихвените проценти по доста ипотечни заеми в Обединеното кралство са директно свързани с главния лихвен % на централната банка. Плащанията на наемателите евентуално също ще се усилят, защото наемодателите, които решат да пренаемат, ще трансферират по-високи ипотечни заплащания.
 Строителството на жилища във Англия се свива с темповете, следени по време на рецесията през 2009-та
Строителството на жилища във Англия се свива с темповете, следени по време на рецесията през 2009-та

Индексът на индустриалната интензивност е понижен до 42,7 - най-ниското равнище от май 2020 година

Националният институт за стопански и обществени проучвания (NIESR), водещ самостоятелен мозъчен концерн, пресмята, че последното нарастване на лихвения % от Bank of England ще докара до привършване на спестяванията на 1,2 милиона семейства в Обединеното кралство (4% от семействата в цялата страна) до края на годината заради по-високи разноски по ипотеките.

Това би нараснало каузи на неплатежоспособните семейства до близо 30% (около 7,8 милиона), като най-силно въздействието ще бъде усетено в Уелс и Североизточна Англия, показва NIESR.
 Снимка 436442
Източник:

Инфлация без надзор

Гуверньорът на Bank of England Андрю Бейли разяснява, че повишението на лихвените проценти е належащо, с цел да продължи борбата против настойчиво високата инфлация.

Официалните данни, оповестени преди срещата на банкерите, демонстрираха, че годишната инфлация е повишена с 8,7% през май, надхвърляйки упованията и оставайки надалеч над задачата от 2% на централната банка.

The Resolution Foundation, мозъчен концерн, фокусиран върху проблемите, пред които са изправени семействата с ниски и междинни приходи, предизвести, че даже и с последното нарастване на лихвените проценти, проблемите за кредитополучателите надалеч не са завършили.

Текущото пазарно ценообразуване допуска, че семействата, които наново ипотекират през 2024 година, би трябвало да са подготвени за годишно нарастване на ипотечните сметки от приблизително £3000 или повече.
 Къде са най-скъпите и къде най-евтините жилища в Западна Европа
Къде са най-скъпите и къде най-евтините жилища в Западна Европа

Цената на парцелите в някои градове несъмнено изненадва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР