Британският премиер Риши Сунак заяви, че ужасната война между Израел

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че ужасната война между Израел
Коментари Харесай

Сунак настоя войната в Газа да спре

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че " ужасната война сред Израел и " Хамас " би трябвало да завърши ", шест месеца след началото на спора, оповестява Агенция Франс Прес.

" Ние продължаваме да отстояваме правото на Израел да победи опасността от " Хамас " и да отбрани тяхната сигурност. Но цялото Обединено кралство е шокирано от кръвопролитието, сподели той в изказването си. Този ужасяващ спор би трябвало да завърши. Заложниците би трябвало да бъдат освободени. Помощта, която искахме да доставим по суша, въздух и море, би трябвало да доближи задачата си ", добави той.

Най-кървавата война в Газа стартира на 7 октомври с невиждана офанзива от Газа от Хамас, която докара до гибелта на 1170 души в Южен Израел, най-вече цивилни, демонстрират израелски данни. Палестинските бойци също взеха към 250 израелски и задгранични заложници, към 130 от които остават в Газа, в това число над 30, за които израелската войска твърди, че са мъртви.

Повече от 33 000 палестинци са починали, а 75 750 души са ранени. 
 Израелски командоси откриха тяло на пленник в Хан Юнис
Израелски командоси откриха тяло на пленник в Хан Юнис

Той се обърна към околните си във видео при започване на януари

" Днес се навършват шест месеца от терористичната офанзива на 7 октомври - най-ужасната офанзива в историята на Израел, най-тежката загуба на еврейски живот от Втората международна война насам, сподели Сунак. Шест месеца по-късно израелските рани към момента не са зараснали. Семействата към момента скърбят и " Хамас " към момента държи заложници. "

Сунак сподели, че  водеща до дълготрайно стабилно преустановяване на огъня ".

" Това е най-бързият метод да изведем заложниците и да им помогнем, За положителното както на израелците, по този начин и на палестинците - всички те заслужават да живеят в мир, достолепие и сигурност - това е, което ще продължим да работим, с цел да реализираме ", добави той.
 Хиляди желаеха избори и оставката на Нетаняху в Израел
Хиляди желаеха избори и оставката на Нетаняху в Израел

Организаторите настояват, че към 100 000 души са се събрали в Тел Авив

Британското държавно управление прикани в петък  на убийството на седем филантропични служащи в Ивицата Газа.

Трима от седемте чиновници на World Central Kitchen,, бяха британци.

Смъртните случаи също оказаха напън върху държавното управление на Обединеното кралство да спре износа на оръжия за Израел.

Според групите за надзор на оръжията, Лондон е одобрил повече от 487 милиона паунда продажби на оръжия на Израел от 2015 година насам в по този начин наречените еднократни лицензи.

Междувременно английското държавно управление сподели, че транспортен съд на Кралския флот ще бъде ситуиран, с цел да помогне за приемането на повече помощ в Газа.

Успоредно с разполагането, Англия също разгласи пакет от 9,7 милиона паунда за доставки на помощ, логистична експертиза и поддръжка на съоръжение за филантропичен кулоар в източното Средиземноморие сред Кипър и Газа.
 Мартин Грифитс настоя за бърз завършек на войната в Газа
Мартин Грифитс настоя за бърз завършек на войната в Газа

Напускащият поста заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси отдаде респект на жертвите в 6-месечния боен спор

Външният министър Дейвид Камерън сподели, че Англия и нейните съдружници би трябвало да " проучат всички благоприятни условия " , в това число доставки по море и въздух, с цел да " облекчат обезвереното състояние на някои от най-уязвимите хора в света " на територията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР