Британският премиер Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела

...
Британският премиер Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела
Коментари Харесай

Рокади по високите етажи в Лондон: Британският премиер уволни вътрешния министър

Британският министър председател Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман, съобщи Ройтерс.

В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя упрекна английската полиция, че е показала прекомерна меко отношение към пропалестински стачкуващи.

Под натиска на опозиционни депутати и членове на ръководещата Консервативна партия, които приканиха за отстраняването на Сюела Бравърман, Сунак се обърна против вътрешния министър, като помоли тя " да напусне държавното управление ", заяви източник.

" Днес Риши Сунак укрепи държавното управление си, с цел да може то да ползва дълготрайни решения за по-добро бъдеще ", написа ръководещата Консервативна партия в мрежата " Екс ", представена от Франс прес.

Според в. " Сън " на мястото на Бравърман ще бъде назначен външният министър Джеймс Клевърли.

Миналата седмица Бравърман се опълчи на Риши Сунак, като разгласява публикация, в която насочи рецензии към полицията, че е прилагала " двойни стандарти " в реакцията си при пропалестинска демонстрация предходната събота. Повече от 140 души бяха задържани при демонстрацията, откакто крайнодесни контрапротестиращи влязоха в конфликт с полицията, опитваща се да ги държи надалеч от 300 000 пропалестински стачкуващи. Според критици позицията на Бравърман е съдействала за увеличението на напрежението по въпроса, което е принудило Сунак да предприеме дейности.

Въпреки това уволнението на една от водещите фигури в дясното крило на партията може да сътвори компликации за премиера, който се пробва да сплоти групировката си и да я приготви за изборите, планувани за идната година, означиха Пи Ей мидия и ДПА.

Очаква се Сунак да извърши по-голям брой промени в кабинета си, като притегли съдружници и в профил някои министри, които съгласно " Даунинг стрийт " не са се справяли толкоз добре, колкото той е желал. В миг, в който стартира разбъркване в държавното управление, някогашният министър-председател Дейвид Камерън бе видян на " Даунинг стрийт ", което провокира спекулации, че той би могъл да се върне в държавното управление.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР