Британският премиер Риши Сунак ще заяви в четвъртък, че е

...
Британският премиер Риши Сунак ще заяви в четвъртък, че е
Коментари Харесай

Сунак уверен, че може да намали инфлацията наполовина

Британският министър председател Риши Сунак ще съобщи в четвъртък, че е убеден, че може да реализира задачата си за понижаване на половина на инфлацията тази година и усеща " морална отговорност " да го направи, оповестява " Ройтерс ".

Сунак сложи задачата през януари като част от петте си целта преди националните избори, предстоящи през 2024 година Данните от сряда демонстрираха, че инфлацията се опълчи на прогнозите за закъснение и се задържа на 8,7% през май.

" Чувствам дълбока морална отговорност да се уверя, че парите, които печелите, резервират своята стойност ", ще каже Сунак на събитие в четвъртък, съгласно извадки от речта му, оповестени от неговия офис.

" Ето за какво нашият приоритет номер едно е да понижим на половина инфлацията тази година и да се върнем към задачата от 2% ", ще добави той. Аз съм изцяло убеден, че в случай че издържим нервите си, можем да го създадем. "

Британската инфлация расте  най-бързо, спрямо всяка огромна развита стопанска система. Тя оказа напън върху Bank of England да увеличи лихвените проценти за 13-ти следващ път в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР