Британският премиер Риши Сунак ще пристигне днес в Полша, където

...
Британският премиер Риши Сунак ще пристигне днес в Полша, където
Коментари Харесай

Великобритания обявява днес най-големия пакет военна помощ за Украйна

Британският министър председател Риши Сунак ще дойде през днешния ден в Полша, където ще разгласи най-големия пакет военна помощ за Украйна в историята, заяви УНИАН. Във Варшава той ще разиска с премиера Доналд Туск и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг опасността от Русия и напъните на Англия в поддръжка на европейската сигурност. След това той ще пътува до Берлин, с цел да се срещне с немския канцлер Олаф Шолц.
 
 Риши Сунак посреща Володимир Зеленски Риши Сунак посреща Володимир Зеленски Източник: Twitter
" Обявеното през днешния ден в допълнение финансиране от 500 милиона паунда, с което военната помощ на Обединеното кралство за Украйна през тази финансова година ще доближи до 3 милиарда паунда, ще бъде употребявано за бързо снабдяване на незабавно нужните муниции, противовъздушна защита, дронове и инженерна поддръжка ", се споделя в изказването.
 
Министерството на защитата ще изпрати и най-големия оръжеен пакет в историята, предопределен да помогне за отбиване на съветска инвазия по суша, море и въздух. Тя ще включва:
60 катера, в това число морски пристанищни плавателни съдове и водолазни лодки, както и военноморски оръдия;над 1600 ударни и зенитни ракети, както и спомагателни високоточни ракети с огромен обхват Storm Shadow;повече от 400 транспортни средства, в това число 160 предпазени мобилни транспортни средства Husky, 162 бронирани транспортни средства и 78 транспортни средства за всевъзможни терени;около 4 милиона патрона за стрелково оръжие.
" Защитата на Украйна от бруталните упоритости на Русия е жизненоважна за нашата сигурност и за цяла Европа. Ако на Путин бъде разрешено да успее в тази нападателна война, той няма да спре на полската граница. Въоръжените сили на Украйна не престават да се бият самоуверено, само че те се нуждаят от нашата поддръжка - и те се нуждаят от нея в този момент ", сподели Сунак.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР