Британският премиер Риши Сунак предприе изненадващи рокади в правителството днес.

...
Британският премиер Риши Сунак предприе изненадващи рокади в правителството днес.
Коментари Харесай

Бившият премиер Дейвид Камерън стана външен министър на Великобритания

Британският министър председател Риши Сунак предприе изненадващи рокади в държавното управление през днешния ден. Бившият министър-председател Дейвид Камерън става външен министър на Обединеното кралство. Това се случи откакто Сунак през днешния ден уволни противоречивата министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман, а мястото ѝ зае досегашният външен министър Джеймс Клевърли. Промените в кабитета към този момент са утвърдени от краля.
 
През последните дни Бравърман се озова в центъра на няколко публични дебата. Тя упрекна английската полиция, че е показала прекомерна меко отношение към пропалестински стачкуващи.
 
Под натиска на опозиционни депутати и членове на ръководещата Консервативна партия, които приканиха за отстраняването на Сюела Бравърман, Сунак се обърна против вътрешния министър, като помоли тя " да напусне държавното управление ".
 
Бравърман се опълчи на Риши Сунак, като разгласява публикация, в която насочи рецензии към полицията, че е прилагала " двойни стандарти " в реакцията си при пропалестинска демонстрация предходната събота. Повече от 140 души бяха задържани при демонстрацията, откакто крайнодесни контрапротестиращи влязоха в конфликт с полицията, опитваща се да ги държи надалеч от 300 000 пропалестински стачкуващи.
 
Според критици позицията на Бравърман е съдействала за увеличението на напрежението по въпроса, което е принудило Сунак да предприеме дейности.
 
Въпреки това уволнението на една от водещите фигури в дясното крило на партията може да сътвори компликации за премиера, който се пробва да сплоти групировката си и да я приготви за изборите, планувани за идната година, означиха Пи Ей мидия и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР