Британският премиер Борис Джонсън заяви, че иска страната да гласува

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че иска страната да гласува
Коментари Харесай

Джонсън поиска предсрочни избори на 12 декември

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че желае страната да гласоподава на изключителни парламентарни избори на 12 декември. Според английската телевизия Ай Ти Ви държавното управление ще внесе публично предлагането в Камарата на общините в понеделник, въпреки към този момент да не е безусловно несъмнено, че ще успее да го прокара.

Би Би Си заяви, че Европейският съюз още не е решил какъв брой дълго да отсрочи датата за Брекзит в отговор на настояването на Лондон. Решението се чака в петък и то най-вероятно ще е за 3 месеца, в случай че бъде преодоляно несъгласието на Франция. В случай, че няма пробив, не е изключено в понеделник да има изключителна среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, с цел да преодолеят различията.

Датата 12 декември бе посочена от английски анализатори като най-близката подобаваща заради редица спънки за избори преди този момент. Проблемът с нея е, че по това време доста от залите и пространствата, където се гласоподава (британците по закон гласоподават в четвъртък, а тогава работят учебни заведения и сходни комфортни места), към този момент са заети за предколедни тържества. Освен това роля може да изиграе какво ще е времето, поради което политиците постоянно са се стремили вотът да се случва напролет или началото на лятото.

" Имахме три и половина години да дискутираме това и бяхме доста рационални. Ако в действителност желаете повече време, можете да го получите. Условието за това са парламентарни избори на 12 декември ", цитира думите на премиера телевизия Ай Ти Ви.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (787)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР