Британският премиер Борис Джонсън се извини на парламента във вторник,

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини на парламента във вторник,
Коментари Харесай

Джонсън се извини пред британския парламент за Партигейт

Британският министър председател Борис Джонсън се извини на Народното събрание във вторник, откакто беше санкциониран от полицията за нарушение на Коронавирус разпоредбите за блокиране , които неговото държавно управление наложи на британците - така наречен " Партигейт ", заяви " Ройтерс ".

Джонсън сподели, че тогава не е помислил, че е нарушил разпоредбите . Той сподели, че обществото има право да чака по-високи стандарти.

" Веднага откакто получих известието, признах болката и гнева си и споделих, че хората имат право да чакат по-добро от своя министър председател ", сподели Джонсън пред Народното събрание.
 Британският парламент ще гласоподава за следствие на Борис Джонсън поради празненствата
Британският парламент ще гласоподава за следствие на Борис Джонсън поради празненствата

Консерваторите към момента го поддържат

Противниците му приканиха Джонсън да подаде оставка, обвинявайки го в заблуждение на Народното събрание, откакто предходната година увери депутатите, че всички правила са били спазени на " Даунинг стрийт " 10.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър прикани депутатите да отстранят министър-председателя, с цел да " върнат честността в нашата политика и да спрат очерняването на всичко, което тази страна отстоява ".

Натискът да подаде оставка от личните законодатели на Джонсън понижа с войната в Украйна, в която той се опита да играе водеща роля в отговора на Запада. Повечето британци през днешния ден считат, че в този момент не е моментът.

Припомняме, че Джонсън ще бъде изправен пред гласоподаване по-късно тази седмица дали следва да бъде разследван поради изказвания, че е подвел Народното събрание, като неведнъж упорства, че не е нарушил наредбите на локдауна поради COVID-19.

Съгласно държавния кодекс съзнателното заблуждение на Народното събрание е закононарушение, което би трябвало да докара до оставка.

Предложението обаче е малко евентуално да бъде утвърдено, защото Джонсън резервира поддръжката на множеството депутати в своята Консервативна партия и към момента разполага с болшинство в Народното събрание, само че дебатът ще притегли ново внимание към въпроса за неговото водачество.
 Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда
Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда

От нелегално и рисково до опити за отбягване от абсурда " Партигейт "

Правителството бе подложено и на рецензии, че се пробва да отклонява вниманието от абсурда -
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР