Британският премиер Борис Джонсън публикува скрийншот от онлайн заседание на

...
Британският премиер Борис Джонсън публикува скрийншот от онлайн заседание на
Коментари Харесай

По невнимание Борис Джонсън разкри информация за онлайн заседанията на кабинета

Британският министър председател Борис Джонсън разгласява скрийншот от онлайн съвещание на държавното управление, а това провокира терзания за сигурността на провежданите в интернет срещи на кабинета.

Миналата седмица Джонсън беше диагностициран с ковид и се самоизолира. Той продължава да управлява съвещанията на кабинета, употребявайки платформа за видеоконференции " Зуум " (Zoom). В сряда той разгласява туит със скрийн, който разкрива идентификационния номер на съвещанието,показани са и потребителските имена на някои от министрите.

В изказване на " Даунинг стрийт " 10 пред Си Ен Ен се споделя, че за класифицирана информация се употребяват системи с висока степен на сигурност.

" В актуалната невиждана обстановка потребността от ефикасни канали за връзка е жизненоважна. Указанията на Националният център по киберсигурност демонстрират, че няма причина " Зуум " да не се употребява за сходни срещи ", е показал представител на премиера.

Платформата също излезе с позиция пред Си Ен ЕН. “Зум " се отнася извънредно съществено към неприкосновеността, сигурността и доверието на своите консуматори ",
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР