Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници да бъдат предпазливи

...
Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници да бъдат предпазливи
Коментари Харесай

Отпадат почти всички мерки в Англия, премиерът зове за предпазливост

Британският министър председател Борис Джонсън прикани своите сънародници да бъдат внимателни преди утрешното отпадане на съвсем всички ограничаващи ограничения в Англия, въведени поради новия ковид, съобщи Ройтерс.

" Моля ви, апелирам ви, апелирам ви, бъдете внимателни ", моли той във видеообръщение, откакто се самоизолира поради контакт със инфектиран, добавя Българска телеграфна агенция.

Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид е дал позитивна проба за ковид преди ден. Днес министър председателят и министърът на финансите Риши Сунак взеха решение да се самоизолират, защото са били в контакт със инфектиран, отказвайки се от първичните си проекти да продължат да вървят на работа в сходство с пилотна скица, откакто бяха разкритикувани от лейбъристката съпротива.

Утре е " Денят на свободата " в Англия. Почти всички противоепидемични ограничения там ще бъдат анулирани, макар растежа на новозаразените в резултат на разпространяването на разновидността Делта на ковид. Британски министри споделиха, че се уповават на националната имунизационна акция, която е една от най-напредналите в света.

Почти 88 % от пълнолетните поданици на Обединеното кралство са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19, а над две трети са изцяло имунизирани. Напредъкът на акцията значително постави завършек на връзката сред броя на инфектираните и на умрелите, отбелязва Ройтерс.

Министърът по въпросите на жилищното строителство Робърт Дженрик напомни, че " последния път, когато случаите (на коронавирус) бяха на настоящето ниво, броят на хората, умиращи от вируса, бе 30 пъти по-голям от през днешния ден ".

" Ако не вдигнем локдауна в този момент, по кое време въобще ще го създадем? ", попита сбито министър председателят Джонсън.

Днес английското държавно управление заяви за над 48 хиляди нови случая на ковид и 25 умряли инфектирани през последното денонощие. За съпоставяне, преди всеобщото разпространяване на разновидността Делта новите случаи бяха намалели до няколко хиляди, а умрелите - до едноцифрено число, с напредъка на имунизационната акция.

Във Англия, с население от 66 милиона души, са регистрирани общо 5,433 милиона случая на ковид. Страната е на седмо място в света по този индикатор.

Над 128 700 от инфектираните във Англия са умряли. Страната е на второ място по смъртност в Европа след Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР