Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска от Тръмп сделка за свободна търговия след Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отстрани " забележителните спънки " пред английските компании, които желаят да изнасят на американския пазар, заявявайки, че има риск да бъде възпрепятствана договорката за свободна търговия след Брекзит, заяви Агенция Франс Прес.
В изказване при започване на срещата на върха на групата от седемте най-развити страни Г-7 в Биариц, Джонсън уточни редица артикули от Обединеното кралство - вариращи от душ кабини до обичаните английски свински пайове - които той сподели, че не са позволени на американския пазар.
" Мисля, че има голяма опция за Англия, само че би трябвало да разберем, че не всичко ще бъде просто ", сподели Джонсън пред кореспонденти.
" В Съединени американски щати остават доста обилни бариери пред английския бизнес, които не са необятно разбрани ", сподели той и добави, че е повдигнал казуса при телефонни диалози с Тръмп и ще направи това още веднъж, когато се срещнат на двустранни диалози в неделя сутринта.
" Много е значимо да сключим фантастична договорка за свободна търговия. Това е свободна търговия, която работи в полза на английския бизнес ", сподели той.
Джонсън и други поддръжници на излизането на Англия от Европейския съюз считат комерсиалната договорка със Съединени американски щати за основна за постигането на триумф на Брекзит, като съгласно тях тя ще сътвори нови благоприятни условия за английските компании.
Проблемът може да се трансформира в рядка тематика на спор сред Джонсън и Тръмп, като двойката има топли връзки, чието начало датира от преди английският министър председател да встъпи в служба предишния месец.
Сладкишите " сега не могат да влязат на пазара в Съединени американски щати заради някакво ограничаване за администриране на храните и медикаментите ", сподели Джонсън, без да дава повече детайлности.
" Ние имаме намерение да използваме всички благоприятни условия, само че те ще изискват от нашите американски другари да създадат взаимни отстъпки и да трансформират своя метод, тъй като сега има прекалено много ограничавания ", добави английският министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР