Британският премиер Борис Джонсън отказа провеждането на нов референдум за

...
Британският премиер Борис Джонсън отказа провеждането на нов референдум за
Коментари Харесай

Официално: Джонсън отказа подкрепа за нов референдум за независимост в Шотландия

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли провеждането на нов референдум за самостоятелност в Шотландия. Той направи това в писмен отговор на първия министър Никола Стърджън, оповестява Ройтерс, представена от ТАСС.
Както написа в писмото, референдумът не може да се организира без единодушието на държавното управление на Обединеното кралство, прецизира БГНЕС.
Стърджън писа до Джонсън през декември с молба за започване на договаряния за прекачване на властта за осъществяване на референдум от Лондон в Единбург.
„ Не мога да се съглася с искане за прекачване на властта, което би довело до по-нататъшни референдуми за самостоятелност “, написа Джонсън в писмото, което разгласява в Туитър, казвайки на Стърджън, че се е съгласил на референдум през 2014 година, в който шотландците избраха да останат във Англия. Това е избор „ един път на потомство “, написа той.
„ Пореден референдум за самостоятелност ще продължи политическата застоялост, в която Шотландия се намира през последното десетилетие... Време е всички да работим, с цел да обединим цялото Обединено кралство. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР