Британският премиер Борис Джонсън обяви, че до оставането му на

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че до оставането му на
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма да става депутат

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че до оставането му на поста до есента новото му държавно управление няма да се пробва да трансформира досегашната политика или да взема основни решения. А откакто напусне поста си счита да остане народен представител. Най-важен въпрос в този момент на дневен ред към този момент е кои тори ще се кандидатират за нов водач на Консервативната партия.

Въпреки че доста имена се спрягат за лидерския пост и конкуренцията да е по-открита и по-непредвидима след като и да било, към момента прекомерно малко са тези, които обявиха твърдо или публично желанието си.

Малко преди среднощ ръководителят на парламентарната комисия за външни работи Том Туджендхат разгласи, че ще се кандидатира с думите, че е „ време за обновяване “. На процедура това е първото публично заявление. В публикация в „ Дейли телеграф “ Туджендхат написа: „ Служил съм в армията, служил съм и в Народното събрание. Надявам се, да послужвам правилно и като министър председател “.

Скай нюз заяви, че министърът на превоза Грант Шапс е сигурен претендент и че някогашният здравен министър Саджид Джавид също ще взе участие в конкуренцията.

Има и няколко евентуално мощни претенденти, които не са показали интерес. Това са вицепремиерът и министър на правораздаването Доминик Рааб, който по принцип замества Борис Джонсън в негово неявяване, както и министърът за равнене на стандартите, жилищно настаняване и общностите Майкъл Гоув, който бе уволнен в сряда вечер от Борис Джонсън. Мат Ханкок, който подаде оставка поради нарушение на разпоредбите на локдауна като здравен министър, също няма да се кандидатира. Министърът на защитата Бен Уолъс, излязъл отпред в последните анкети като най-вероятен правоприемник на Борис Джонсън съобщи, че би трябвало да разиска въпроса със фамилията си.

Само планове към този момент показаха основният прокурор Сюела Брейвърман, отявленият брекзитиър Стив Бейкър и министърът на стопанската система Куази Куартенг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР