Британският премиер Борис Джонсън нареди кафенетата, пъбовете и ресторантите във

...
Британският премиер Борис Джонсън нареди кафенетата, пъбовете и ресторантите във
Коментари Харесай

Борис Джонсън затвори английските пъбове, ресторанти и кафенета за неопределено време

Британският министър председател Борис Джонсън подреди кафенетата, пъбовете и заведенията за хранене във Англия да затворят довечера и да останат затворени за неопределен срок като част от ограниченията за закъснение на разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

„ Призоваваме кафенетата, пъбовете и заведенията за хранене довечера да затворят колкото е допустимо по-рано и на следващия ден да не отварят. За да бъда явен, те могат да продължат да вършат доставки по домовете. Някои хора могат да се изкушат да излязат на открито довечера и аз споделям на тези хора: „ апелирам ви, недейте “, съобщи Джонсън пред публицисти на „ Даунинг стрийт “.

Британският министър председател посочи, че държавното управление е насила да подсигурява затварянето на кафенетата, пъбовете, заведенията за хранене, фитнес салоните и развлекателните центрове, с цел да забави разпространяването на вируса.

„ Казваме също по този начин на нощните клубове, театрите, киносалоните, фитнес салоните и развлекателните центрове да затворят по същото време. Тъжното нещо през днешния ден е, че, към този момент, най-малко физически, би трябвало да държим хората надалеч едни от други “, сподели Борис Джонсън.

Премиерът призна, че е наясно какъв брой трудно е да се отнеме античното право на британеца да върви в обичания си пъб, само че акцентира, че това е безусловно неотложно за закъснение разпространяването на ковид.

„ Признавам, че това, което вършим, е нещо изключително: ние лишаваме античното неотменимо право на родения свободен английски народ да посещава своя пъб и мога да схвана по какъв начин се усещат хората. Огромна тъга! “, сподели Джонсън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР