Британският премиер Борис Джонсън иска да се увеличи до 25%

...
Британският премиер Борис Джонсън иска да се увеличи до 25%
Коментари Харесай

Великобритания смята да строи нови атомни централи, заради енергийната криза

Британският министър председател Борис Джонсън желае да се усили до 25% делът на атомната сила в енергийния микс на страната, откакто рецесията с цената на природния газ още веднъж сложи на дневен ред въпроса за атомните централи, оповестява френската телевизия BFM.

Борис Джонсън се е срещнал с представители на крупния бизнес, съгласно обява на вестник " Гардиън ". Премиерът по-точно се е срещнал с водещи представители на бранша, измежду които " Ролс-Ройс " (Rolls-Royce), Е Де Еф (EDF) и " Уестингхаус " (Westinghouse), както и със застрахователи и капиталови фондове.

Към момента атомните централи обезпечават 16% от производството на електричество във Англия, само че следва доста от остаряващите реактори да бъдат затворени. Това се отнася за реактора " Хънтърстън Би " в Шотландия, а през лятото ще го последва и " Хинкли пойнт Би ".

При това състояние, увеличението на каузи на атомната сила до 25% е огромен залог за страната, която би трябвало най-много да обезпечи финансиране, уповавайки се на частния бранш.

Англия е едва подвластна от съветския нефт (под 10% от потреблението) и от съветския газ (внос 4%), само че понася " ударите " на енергийната рецесия, почнала през предходната година.

" Ядрен подем ". Франция ще построи 6 нови атомни реактора

Европейската страна не се отхвърля от нуклеарната енергия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР