Британският посланик в Москва Найджъл Кейси е бил предупреден, че

...
Британският посланик в Москва Найджъл Кейси е бил предупреден, че
Коментари Харесай

Русия заплаши с ответен удар Великобритания

Британският дипломат в Москва Найджъл Кейси е бил предизвестен, че отговорът на украинските удари с английско оръжие на съветска територия може да бъде ориентиран против всевъзможни английски военни уреди и съоръжение на територията на Украйна и отвън нея.

Това се споделя в известие на съветското външно министерство, което през днешния ден привика английския посланик в съветската столица, съобщи ТАСС.



„ На посланика беше обявено, че съветската страна преглежда думите на английския външен министър Дейвид Камерън като доказателство за сериозна ескалация и удостоверение за възходящото присъединяване на Лондон във военните интервенции на Киев “, отбелязва съветското външно министерство.

Оттам показват, че английският дипломат е бил извикан в съветското Министерство на външните работи на 6 май и към него е изразен изострен митинг по отношение на неотдавнашното изказване на английския външен министър Дейвид Камерън, по отношение на правото на Украйна да нанася удари на съветска територия, употребявайки английско оръжие.

„ На Найджъл Кейси беше твърдо обяснено, че враждебната офанзива на Дейвид Камерън непосредствено опонира на прозвучалите по-рано уверения на английската страна при прехвърлянето на крилати ракети с огромен обхват на режима в Киев, че при никакви условия те няма да бъдат употребявани на съветска територия, като английското външно министерство се отхвърли от тази позиция и де факто призна Англия за страна в спора “, акцентират от съветското Министерство на външните работи.



„ Посланикът беше свикан да намерения за неизбежните пагубни последствия от сходни враждебни стъпки на Лондон и неотложно да опровергае по най-решителен и категоричен метод войнствените провокативни изказвания на ръководителя на английското външно министерство “, заключава съветското Министерство на външните работи.

С този акт напрежението сред двете нуклеарни сили - Англия и Русия, продължава да пораства.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР