Британският паунд може да напредне спрямо всички валути на 10-те

...
Британският паунд може да напредне спрямо всички валути на 10-те
Коментари Харесай

Паундът ще поскъпне най-много от валутите на развитите икономики през 2019 г.

Британският паунд може да напредне по отношение на всички валути на 10-те най-развити страни през тази година, защото така като рискът от Brexit без договорка понижава, съгласно Goldman Sachs Group.

Стерлингът се ускорява в продължение на 5 следващи седмици, изключително след тежкото проваляне на проекта за Brexit на Тереза Мей, за което се счита, че ускорява вероятностите за втори референдум, който може да докара до оставането на Англия в Европейския съюз. Очаква се в понеделник министър председателят да показа ново предложение пред Народното събрание.
 Паундът е застрашен от
Паундът е застрашен от " брутална ликвидация " без договорка за Brexit

Британската валута може да се срине с над 10%

" Можем да приемем развиването на обстановката през последната седмица като знак за по-късен, по-мек Brexit или евентуално никакъв Brexit ", съобщи в изявление за Bloomberg Зак Пандл, съпредседател на световната валутна тактика и разрастващите се пазари в Goldman Sachs.

" Смятаме, че това ще бъде най-добре представящият се валутен курс от Г-10 тази година ", планува Пандл, говорейки за английския паунд.
 2019 година ще бъде мощна за английския паунд
2019 година ще бъде мощна за английския паунд

Паундът ще нарастне с повече от 5% до края на годината, достигайки до 1.36 $, което ще го трансформира в третата най-хубава валута от Г-10 в интервала, съгласно изследване на Bloomberg измежду икономисти и стратези.

В същото време английската валута има най-намаляващата крива в цените на вариантите си, измерена с тримесечно превръщане на риска, което допуска, че вложителите остават загрижени за евентуалните опасности за спад.

" Все още има огромна неустановеност, само че считаме, че има доста позитивни опасности за паунда ", споделя Пандл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР