Британският министър-председател Тереза Мей обяви, че Лондон гони 23-ма руски

...
Британският министър-председател Тереза Мей обяви, че Лондон гони 23-ма руски
Коментари Харесай

Тереза Мей поряза жестоко Русия: Гони 23-ма руски дипломати, отсвирва Световното по футбол и иска още санкции!

Британският министър-председател Тереза Мей разгласи, че Лондон гони 23-ма съветски дипломати по отношение на делото " Скрипал ". " Дипломатите, които би трябвало на изоставен Обединеното кралство, ще разполагат с една седмица, с цел да изпълнят разпореждането ", добави тя.

Министър-председателят на Англия поряза Москва на дипломатическо равнище, като замрази всички дипломатически контакти на високо равнище с Русия, отдръпна поканата си към Сергей Лавров за посещаване в Лондон. Също по този начин Тереза Мей подреди да се експулсират 23 дипломати на Русия в Обединеното кралство, които са били разконспирирани като разузнавачи под прикритие, като разгласи, че имат една седмица да изоставен.

Тя не пропусна да ги пореже и за Световното по футбол: " Официални лица от кабинета и от кралското семейство няма да посетят Световното по футбол в Москва " и добави, че съветски държавни парцели в кралството ще бъдат замразени.

Очаква се Мей да подреди и увеличение на инспекциите на влизащите в Кралството съветски жители и да бъдат признати законови промени за противопоставяне на шпионажа, които ще донесат други наказания, които няма да бъдат обявявани все още.

По-рано през днешния ден представителят на Владимир Путин Димитрий Песков съобщи, че Москва няма нищо общо с случая във Англия и не приема безпочвени обвинявания, които не са основани на доказателства.

Тереза Мeй прикани интернационалната общественост да се причисли към глобите. Премиерът също по този начин предложи да се подхващат секрети репресии, като направи очевиден намек за кибер офанзиви.

Мей е твърдо решена, че желае да " унищожи фундаментално качествата на съветското разузнаване " в Обединеното кралство.

" Те са се отнасяли към използването на тази отрова със жлъч и пренебрежение... Няма друго умозаключение също така, че съветската страна е виновна за опита за ликвидиране на Сергей Скрипал и щерка му ", споделя още тя.

Англия направи формален митинг в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева, като разгласи режима на Владимир Путин като " необмислен ". Английското държавно управление също по този начин прикани за незабавна среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Посланикът на Русия в Обединеното кралство Александър Яковенко назова дейностите на Мей " провокативни " и " неприемливи ".

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР