Британският министър-председател Борис Джонсън е готов да се оттегли от

...
Британският министър-председател Борис Джонсън е готов да се оттегли от
Коментари Харесай

Борис Джонсън бил готов да се оттегли от преговорите с ЕС за Брекзит

Британският министър-председател Борис Джонсън е подготвен да се отдръпна от договарянията за Брекзит, в случай че Европейският съюз не се съгласи да отстъпи от настояванията му. Това твърди английското издание " Сън ".

" Днес той ще каже на Европейски Съюз, че няма желание да промени позицията си, откакто той се зарича да бъде твърдо срещу условия за Брекзит от страна на Франция на финалната права на договарянията ", написа вестникът и добавя: " Но Даунинг стрийт 10 (седалището на английското правителство) съобщи, че министър председателят ще призове за време, в случай че Европейски Съюз откаже да отстъпи от своите " скандални " претенции. "

Междувременно посланик от Европейски Съюз разяснява пред " Ройтерс ", че договарящите от Англия и Европейския съюз към момента не са преодолели разминаванията по трите съществени въпроса, които пречат на комерсиално съглашение след Брекзит, като договарянията към момента могат да тръгнат в двете направления.

" Въпреки интензивните договаряния до късно нощес, пропуските в равни условия, ръководство и лов на риба към момента не са преодолени. Резултатът към момента е нерешителен, към момента може да се извърви и в двете направления ", сподели дипломатът.

Той приказва след брифинг за посланиците на страните-членки на Европейски Съюз в Брюксел от основния договарящ на Брекзит на блока Мишел Барние.

" Преговорите сред Европейски Съюз и Обединеното кралство влязоха в крайната игра, времето бързо изтича ", сподели дипломатът.

" Европейски Съюз е подготвен да направи спомагателна миля, с цел да се споразумее за обективна, устойчива и уравновесена договорка за жителите в Европейски Съюз и Англия. Обединеното кралство би трябвало да избира сред подобен позитивен резултат или резултат без договорка. "

Все още е невероятно да се каже дали ще има комерсиална договорка сред Европейския съюз и Англия преди крайния период до 31 декември, съобщи почитан чиновник на Европейски Съюз в понеделник.

Преходният интервал на Англия след излизането й от Европейския съюз завършва на 31 декември и в случай че не контракти комерсиално съглашение с Европейски Съюз, тогава ще има цени и квоти за търговия сред Англия и Европейски Съюз, което ще навреди на стопанските системи и на двете.

" Основните спънки остават по трите основни въпроса ", сподели служителят, базирайки се на рибарството, държавната помощ и бъдещото разрешаване на разногласия. " Невъзможно е да се каже дали ще има договорка. "

Длъжностното лице сподели още, че гласуването на Англия в Камарата на общините по законопроекта за вътрешния пазар и финансовия законопроект, които могат да подкопаят съществуващия контракт за отдръпването на Англия от Европейски Съюз, може да навреди на договарянията.

" Законопроектът за вътрешния пазар и финансовият законопроект в Общото заседание най-малкото няма да оказват помощ за договарянията ", сподели служителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР