Британският министър-председател Борис Джонсън беше приветстван като "отличен политик" от

...
Британският министър-председател Борис Джонсън беше приветстван като "отличен политик" от
Коментари Харесай

Унгарският външен министър нарече Борис Джонсън отличен политик

Британският министър-председател Борис Джонсън беше приветстван като "отличен политик " от унгарския министър на външните работи, който сподели през днешния ден, че рецензиите по негов адрес за метода, по който води страната към Брекзит, са "преобладаващо неоснователни ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Борис Джонсън е "отличен политик, който знае какво желае и работи за реализиране на волята на народа ", съобщи Петер Сиярто по локалния ефирен канал М1. Подобно на английския министър председател, унгарският министър-председател Виктор Орбан се показва като бранител на националния суверенитет против ръководството на Европейски Съюз. Различията сред унгарския националистически водач и Европейски Съюз са свързани най-много с въпросите на миграцията и с върховенството на закона. Те му завоюваха похвали от евроскептични и крайнодесни политици в Европа, измежду които е и радетелят за Брекзит Найджъл Фараж.

Унгарската стопанска система обаче е мощно подвластна от комерсиалните връзки с останалата част от Европейски Съюз, както и от структурните фондове за развиване, предоставяни от Брюксел, и Орбан в никакъв случай е е обмислял овакантяване на общността, показва Агенция Франс Прес. Будапеща съжалява, че Обединеното кралство е решило да напусне Европейски Съюз, тъй като става дума за "голяма политическа, икономическа, стратегическа и обвързвана със сигурността загуба ", само че резултатът би трябвало да бъде почетен, съобщи още министър Сиярто. Той акцентира също, че огромна част от рецензиите към Джонсън са голословни и че никаква рецензия не би трябвало да бъде насочвана към политик, който извършва националната воля. Сиярто сподели, че всеки, който се опълчва на днешния мейнстрийм, е под мощен интернационален медиен напън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР