Британският министър на външните работи Борис Джонсън каза, че информациите

...
Британският министър на външните работи Борис Джонсън каза, че информациите
Коментари Харесай

Лондон: Москва да спре да пречи

Британският министър на външните работи Борис Джонсън сподели, че информациите за смъртоносно нахлуване с химическо оръжие в Сирия са "дълбоко обезпокоителни ", съобщи АР. Той предизвести, че Русия не би трябвало да пробва да блокира вероятно интернационално следствие по случая.

Джонсън сподели, че силите на сирийския президент Башар Асад са употребявали токсичен газ в минимум четири офанзиви от 2014 година до момента. Министърът съобщи, че Англия поддържа следствие на Организацията за възбрана на химическите оръжия. Джонсън предизвести, че подкрепящата Асад Русия "не би трябвало още един път да попречва тези следствия ".

"Онези, които са виновни за потреблението на химически оръжия, са изгубили всякаква морална честност и би трябвало им се държи сметка за това ", сподели министърът.

Лондон и Москва са в дипломатически спор поради отравянето на Сергей Скрипал и щерка му с нервнопаралитичен сътрудник. Англия упреква Русия за потреблението на химическо оръжие на английска територия. Русия отхвърля да е виновна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР