Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че страната му

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че страната му
Коментари Харесай

Грант Шапс: Лондон ще снабди Украйна с хиляди дронове

Британският министър на защитата Грант Шапс съобщи, че страната му ще достави Украйна с хиляди дронове, откакто Лондон даде обещание, че ще поддържа Киев " толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Шапс сподели, че Англия и Латвия дружно ще оглавят интернационална коалиция за обезпечаването на безпилотни летателни апарати за наблюдаване в действително време и морски дронове. Морските дронове съставляват дребни, отдалечено ръководени плавателни съдове, които се употребяват за разминиране, наблюдаване и офанзиви против противников кораби.

Дроновете за наблюдаване в действително време служат за разкриване на противников позиции, бронирани машини и кораби, преди да бъдат изумени. Според английското министерство въпросните дронове са се потвърдили като " доста ефикасни ".

" Заедно ще осигурим на Украйна потенциала, който ѝ е необходим, с цел да се отбранява и да завоюва тази война, с цел да е несъмнено, че противозаконните и безчовечен упоритости на Путин ще се провалят ", изясни Шапс.

 

Проектът за произвеждане на дронове, за който ще бъдат отделени 200 милиона английски лири, е част от военната помощ за Киев, оповестена предишния месец от премиера Риши Сунак.

 

Тази година тя ще доближи 2,5 английски милиарда лири. Шапс оповести проектите на Лондон часове откакто стана ясно, че през последното тримесечие на предходната година брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия е понижен с 0,3%, отбелязва ДПА.

 

Това значи, че след две следващи тримесечия на негативен напредък страната е навлязла в криза.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР