Британският министър на отбраната Бен Уолъс изрази интерес към това

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс изрази интерес към това
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Би било фантастично да стана генерален секретар на НАТО

Британският министър на защитата Бен Уолъс изрази интерес към това да наследи на поста генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който ще се отдръпна по-късно тази година, съобщи ДПА.

„ Винаги съм казвал, че това ще е добра работа. Това е работа, която би ми харесала. Аз обаче обичам и сегашната си специалност. Имам поради – да бъда министър на защитата в английското държавно управление във време на промени и вложения, също като Борис Писториус “, уточни Уолъс. 

Британският министър на защитата се срещна през вчерашния ден с немския си сътрудник.

Уолъс уточни, че е " разчувствуван " от обстоятелството, че след 30 години на съкращения в този момент още веднъж се влагат пари за отбранителни цели.

Генерален секретар на НАТО – това е една фантастична работа, извънредно значима част от сигурността на всички ни. Аз обаче не съм този, който взема решение. Това зависи от всички останали съдружници, продължи английският министър на защитата, представен от Българска телеграфна агенция.

Последният мандат на Йенс Столтенберг беше продължен, с цел да се подсигурява стабилността на алианса на фона на съветската инвазия в Украйна.  Страните-членки нормално се схващат зад кулисите кой да бъде идващият началник на НАТО, отбелязва ДПА. Неотдавна английският вестник " Сън " писа, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е някогашна министърка защитата на Германия, също взе участие в конкуренцията за поста. Тя обаче отхвърли въпросните изказвания. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР